Svenska
Spelarna övergav Nintendo

Spelarna övergav Nintendo

Skrivet av Danne92e den 27 februari 2009 kl 20:36

Jag har tidigare skrivit några bloggar som försvarar Nintendo mot alla de som påstår att Nintendo har övergett sina fans. Idag tänker jag gå så långt att säga att det till och med kan vara tvärtom.

Är du en av de som alltid gillat Nintendo? Enda sedan du var liten har du älskat att spela på alla Nintendos konsoler och alltid varit väldigt glad när du hoppar på goombas eller springer runt med en grön luva?

Men nu känner du dig bara sviken av din gamla vän? Sony och/eller Microsoft har hoppat in och gett dig härliga spelupplevelser istället. Och kanske är det så att du tycker det är Nintendos fel.

Här pratar Screwattack pratar om Wii Music (även annat):
http://screwattack.com/OotB/Ep6Archived

Där fick man bl.a. höra "I've never felt so stupid playing a game, and that's saying a lot considering I have a Wii-mote in my hand." och "Nintendo has totally abandoned their core audience.".

Att hör sådana saker gör mig... upprörd. Ja, självklart inte på Nintendo då, utan på Screwattack. Är Wii Music ett riktigt underbart spel? Nej, absolut inte. Men Shigeru Miyamoto har själv sagt att att de ville göra en konsol som vem som helst kan spela på. Han ville göra spel som hans fru kunde tycka om, för hon var ingen så kallad "hardcore" spelare. Med Wii och spel som Wii Music lyckades han med det. Hans fru förstod nu hur roligt TV-spel kan vara. Att Nintendo gör såhär tycker jag verkligen inte gör så att de struntar i sina fans. Varför skulle ett spel som detta betyda något sådant?

Ska vi tänka tillbaka till då Nintendo var bra enligt många? Var Nintendo verkligen ett företag som satsade allt på grafik? Nej, vi spelade Nintendo för dess spel. Vilka spel kommer vi ihåg då? Vi kommer ihåg Zelda. Det fanns nästan från allra första början, och det finns än idag. Vi kommer ihåg Super Mario. Han var med från allra första början och idag hoppar han mellan planeter. Vi kommer även ihåg Metroid som även det finns idag. Till och med ett nytt Punch Out är på väg.

Alltså är nästan allt som någon har älskat Nintendo för fortfarande här. Och spelen har absolut inte försämrats i kvalité.

Jag personligen tror alltså att det är fansen som övergett Nintendo. Konkurrenterna har bättre grafik, bättre online-spelande osv och där finns några anledningar till varför. En annan anledning är att de vill spela mer "mogna" spel. Spel där man skjuter ihjäl varandra.

Något jag dock kan tycka Nintendo bör satsa mer på är tredjepartsspel, vilket konkurrenterna så gott som lever på.

Vi alla kommer ihåg Sonic, eller hur? Förr i tiden var alla Sonic spel bra. Men idag? Inte en enda (jag gillade dock Sonic and the Secret Rings lite). Ändå har folk hopp om att Sega lyckas med nästa Sonic spel. Då undrar jag: varför är folk så lojala till ett företag som inte kunnat göra ett riktigt bra spel på år, men i princip inte lojala alls till ett företag som gjorde flera höjdarspel senast 2008 (Mario Kart Wii, Brawl)?

För mig så gäller i alla fall en enda sak när dagen snart är slut. Då går jag åter igen tillbaka till de som ger mig ett stort leende på läpparna av glädje. Det är hos Nintendo jag verkligen känner mig som hemma.

HQ