Svenska
Blog
Animal Crossing: Wild World

Animal Crossing: Wild World

Skrivet av Strife den 19 juli 2007 kl 01:55

Dessa timmar, dessa timmar, dessa timmar jag laggt ner på det här spelet. Jag gillar Animal Crossing sjukt mycket och det är konstigt att jag inte skriver än blogg om det förrän nu.

Jag skaffade spelet på premiären under mina praktik dagar på byggmax i kållered. Jag och min prao kamrat skulle äta lunch på en pizzeria. Medans han beställde pizzan skulle jag dra och köpa spelet så länge. Den dagen fick jag spelet billigare för att dem inte satt dit prislapparna än och kassörskan var för lat för att ta reda på priset. Så jag fick spelet för 399 kr. Det kändes otroligt skönt när väl fick det. Jag och mina vänner hade väntat på spelet sen dem första bilderna släpptes. Vi hade förväntningar som att kunna bo i samma stad och spela som djur.

Den dagen tog jag med mig mitt DS för kunna spela det så fort jag fått tid. Vilket var när vi satt och vänta på bussen hem. Det första jag hör är en liten ljus röst som säger "nintendo". Sedan kommer jag till titel menyn där jag får höra den mysiga melodin från E3 trailern. Jag kollar igenom menyn fort för att se vad det finns för alternativ dock så förstår jag inte vad de är för något. Men nu vet jag bättre förstårs. Jag bestämmer mig för att starta ett spel.

Men jag hinner inte forsätta för att bussen kommer. Båda mina vänner tänker skaffa spelet. Jag ser fram emot ikväll. För en utav dem ska komma över ikväll och vi ska utforska Animal Crossing tillsammans.
Många frågor dyker upp när vi kommer igång med spelet. "När slipper jag arbeta åt Nook?", "Vad ska jag göra med detta?" och "När kan jag handla hos Nook?" är några av dem. Vi satt flera timmar den kvällen för att få svar och sammla pengar och piffa till huset.

Även fast staden i Animal Crossing är liten finns det så mycket spänning, djup och saker som ska förklaras. Särskilt när du du spelar online kommer du att ha massor att göra. Te.x. sälja frukt i en annan stad eftersom du tjänar mer på det om frukten är sällsynt där, det kanske är något särskilt på gång i en annan stad eller så ska du kolla in vad som finns i deras butiker.

Jag gillar hur Animal Crossing gör dig beroende av andra spelare för att kunna leva ett bättre liv. Jag gillar när flera spelare samlas som en liten community. Du kan samla vänner från internet och få möta deras kontakter. Tillsammans kan vi prata och byta möbler eller kanske skryta om den sällsynta fisken du har fångat.

Det bästa med release datumet var att den var på en fredag och att det var lov veckan efter. Det lovet hade jag samlat massor med online vänner. Men det fanns en speciel; Sussana med ett hjärta bakom. Hon är en liten djävul och man blir lätt lurad av hennes skådespeleri. Det lovet spelade vi båda jättemycket med ett gäng svenskar. Tillsammans var vi sveriges lilla Animal Crossing samhälle. Susanna hade dock inte lov under den tiden. Hon var bara arbetslös. Jag brukade stanna i hennes stad på nätterna. Vi brukade spela tills kl.1 sen kl.2 sen kl.3. Vi satt och tittade på TV och pratade om filmerna och tipsade på vilken kanal det gick en bra film.

Efter lovet forsatte livet. Vi jobbade flitigt dagarna efter för att expandera våra hus och dekorera dem fint. Jag hade planterat ett helt fällt med apelsin träd. Varjde dag var jag tvungen att resa till en annas stad för sälja. På det viset får jag 5 gånger bättre vinst. Susannas stad forsatte att utvecklas så fint och hon är svag för söta saker. Hennes stad hade massor med färger.
Dagarna gick och vi forsatte att träffa nya människor dock bara svenskar. Det var svårt att träffa utlänningar då. Ingen visste hur att gå till väga. En dag berättade Susanna om att hon hade träffat en amerikan och att han hade massor med grejer. Jag blev så klart upspelt och ville träffa honom. Hon sa att om jag besöker henne runt 3 på natten finns en chans att han kommer då. Mötet med honom var dock inte så intressant.

Det var den dagen jag besökte Alex hon var så konstig. Hon ville inte prata. Jag frågade vad som var fel och om jag hade gjort nånting. Hon skrev ingenting. När jag inte kunde gå in till hennes stad blev jag förvånad. Jag skickade ett PM till henne och frågade om hon hade tagit bort mig från sin kompis lista.
"Ja", svarade hon. "Varför?" frågade jag då. Jag hade vart jobbig tydligen. Hon skrev att hon hade sagt till mig att lugna ner mig. Jag hade svårt att förstå det hela. Hur lugnar man ner sig i ett spel som Animal Crossing? Det är väl alltid lugnt. Jag tänkte att det var på det besöket hos en amerikan jag var jobbig. Jag skojade runt lite med gästerna då. Kanske var jag pinsam? Men tillslut gav hon sig och "förlät" mig. Men det var blev aldrig som förut efter det. Jag kunde känna av att hon ville ha allt mindre att göra med mig.

Hon spelade allt mer sällan. Jag hade fått reda på att hon har skaffat jobb. Det är ju jätte bra tänkte jag. Inombords visste jag att jag skulle få spela med henne ännu mer sällan.

Tillslut spelade hon inte alls...

Det här är bara del 1. Jag ska skriva om fler personer som vart speciella och fler händelser.

Här har ni min by:
Veoh.com
http://www.veoh.com/videos/v508536wMWcqs4Q
Youtube
http://youtube.com/watch?v=fJKi7V60AQE

HQ