Svenska
Gamereactor
nyheter

Fler hoppar över E3

Stora oklarheter kring deltagarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Listan med deltagare till årets E3-mässa i Los Angeles har återigen uppdaterats på den officiella hemsidan. Denna gång med en del glada nyheter (fler utställare) som att Bethesda (Fallout 3) och Warner Bros (Project Origin) kommer, men det har även dykt upp ytterligare frågetecken och avhoppare. I fredags försvann såväl Activision och Vivendi (kommande Activision Blizzard) från listan och nu är det helt bekräftat att den kommande superutgivaren har lämnat den amerikanska branschorganisation ESA (som arrangerar E3-mässan) och således inte kommer att vara med på mässan. Activision kommer dock att arrangera en så kallad "Gamer's Day" under E3-veckan där man visar upp sina produkter. Officiellt har "affärsmässiga orsaker" angivits som skäl för att Activision Blizzard lämnar ESA, men det ryktas även om att det handlar om ett missnöje med den nya ESA-ledningen som dragit ned på lobbyverksamheten. Att en så stor aktör som Activision Blizzard lämnar organisationen sätter naturligtvis enorm press på ESA:s ledning.

NCsoft har också bekräftat att de inte kommer att närvara på mässan. Den koreanska onlinespelsutgivaren menar dock på att detta inte handlar om något annat än om att man inte har några produkter som ligger i lämplig fas för att visas upp på E3-mässan. Förhoppningsvis betyder det att vi kan räkna med Aion: The Tower of Eternity är så pass klart att det är redo att släppas i sommar, medan det förmodligen betyder att vi får vänta ett bra tag på Guild Wars 2.

Id Software har för amerikanska Game Informer bekräftat att man närvarar på E3, medan Shacknews hävdar att Doom- och Quake-utvecklaren avstår årets E3-mässa så där är förvirringen total. Atlus har också sagt att de inte kommer att närvara.

Gamecock hade redan ifjol ett eget arrangemang under E3-veckan och det känns osannolikt att man kommer att vara med på den officiella delen av E3 i år heller. Även Foundation 9 har sagt att man inte kommer att närvara (även om flera av företagets spel kommer finnas hos respektive utgivare).

Uppdaterad lista med utställare på E3 2008:

Akella
Atari Inc.
Bethesda Softworks (ny)
Capcom Entertainment, Inc.
Codemasters
Crave Entertainment
Deep Silver (ny)
Disney Interactive Studios
Eidos, Inc.
Electronic Arts

Konami Digital Entertainment America
LucasArts
Majesco Entertainment (ny)
Microsoft Corporation
Midway Games, Inc.
MTV Games
Namco Bandai Games America Inc.
Nintendo of America Inc.
Novint Technologies, Inc. (ny)
Rebellion (ny)

SEGA of America
Sony Computer Entertainment America, Inc.
Sony Online Entertainment Inc.
Southpeak Interactive (ny)
Square Enix Inc.
Take-Two Interactive
THQ, Inc.
Toshiba America Information Systems (ny)
Ubisoft Entertainment Inc.
Warner Brothers Interactive Entertainment (ny)

Årets E3-mässa hålls i Los Angeles Convention Center den 15-17 juli.

Fler hoppar över E3


Loading next content